Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές. Οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον στο επίκεντρο της προσοχής. Ανακοινώθηκαν οι συμφωνίες για Ελλάδα. Ήπιες κινήσεις στη Wall δείχνουν τα futures.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να παραμένουν στραμμένα στην Ουάσινγκτον, όπου οι διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού φαίνεται πως βρίσκονται σε τέλμα.

Προ ολίγου ανακοινώθηκε η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, ενώ νωρίτερα, ανακοινώθηκε και η επίτευξη συμφωνίας για την ενιαία εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών υπό την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι επενδυτές ωστόσο, παραμένουν διστακτικοί παρά και τα όσα δήλωσε μία ημέρα νωρίτερα ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, ο οποίος πρακτικά δεσμεύθηκε ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού μέχρι το 2015 και ότι θα προχωρήσει σε πρόσθετες μηνιαίες αγορές κρατικών ομολόγων της τάξεως των 45 δισ. δολ. στο 6,5%.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,22% χαμηλότερα στις 5.933 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,35% στις 7.588 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται οριακά χαμηλότερα στις 3.644 (-0,06%).

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,14% στις 7.999 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει οριακή άνοδο 0,05% στις 5.564 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατά 0,09% στις 15.780 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπια πτωτικό ξεκίνημα προοιωνίζονται τα futures της Wall, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones οριακά χαμηλότερα κατά 0,02%, του S&P κατά 0,12% και του Nasdaq κατά 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v